9월 기출변형 린샘 강의 좋아요

2007.09.11 14:18 관심분야/토익(TOEIC)

9월 기출변형 문제

http://toeic.hackers.co.kr/bbs/view.php?id=I_TOEIC_moives&no=356


1. Because the merger will involve dealing with a foreign company, our lawyers have had to appoint an ------- to help with negotiations.

(A) interpreter
(B) interpret
(C) interpreting
(D) interpretation

답) A

해석)

합병이 외국 회사와 함께 진행되기 때문에/ 우리측 변호사는 고용해야만 했습니다. / 협상에 도움을 줄 통역가를
[어휘 Point]
deal with -> 다루다, 처리하다

2. Still in publication after 50 years, The Photographer is the only magazine for------- amateur and professional camera enthusiasts.

(A) or
(B) neither
(C) either
(D) both

답) D

해석)

발행 된지 50년의 세월이 흘렀지만/ The Photographer 는 유일한 잡지 입니다. /아마추어와 전문가 수준의 카메라 애호가들을 위한
[어휘 Point]
enthusiast: 애호가, 팬, 마니아

3. Due to rising transportation costs, we regret that we will be ------- delivery prices from next month.

(A) increasing
(B) increase
(C) increases
(D) increased

답) A

해석)

운송비의 상승 때문에,/ 유감스럽게 생각합니다. / 배송 비를 인상하게 되어 / 다음달부터
[어휘 Point]
due to = because of= owing to

4. Please ensure that all the invoice envelopes are addressed ------- before they are posted.

(A) corrects
(B) corrected
(C) correctly
(D) correction

답) C

해석)

반드시 확인하시기 바랍니다. / 봉투에 주소가 정확히 적혀 있음을 / 모든 송장이 발송되기 전에
[어휘 Point]
ensure that~ : that 이하를 보장하다, 확실히 하다

5. Following a long debate, Paramount Trading Company ------- decided to sign the merger agreement with Wiltshire Ltd.

(A) increasingly
(B) annually
(C) equally
(D) finally

답) D

해석)
기나긴 토론 끝에, / Paramount Trading 회사는 마침내 결정했습니다. / Wiltshire Ltd 사와의 합병 계약서에 사인 하기로
[어휘 Point]
following: ~한 후에, ~의 뒤에,

6. Although the food served at this restaurant is not very impressive, the staff is especially ------- and eager to please their customers.

(A) friend
(B) friends
(C) friendship
(D) friendly

답) D

해석)

이 식당의 음식은 매우 인상적 이진 않지만/ 직원들은 특히나 친절하고 / 노력합니다. / 고객을 기쁘게 하기 위해
[어휘 Point]
although= though= even though = even if : ~일지라도, ~이지만(양보 접속사), impressive:인상적인, 감동적인

7. Effective November 10, advertising rates for ------- Saturday edition will increase from $60 to $85.

(A) us
(B) ourselves
(C) our
(D) we

답) C

해석)

11월 10일부터,/ 토요일 판 광고료가 인상될 것입니다. / 60불에서 85불로
[어휘 Point]
advertising rate: 광고료

*108번 강의가 편집상의 실수로 빠졌있습니다. 아래의 강의내용을 참고하셔서 공부하시기 바랍니다. 감사합니다.

8. Please accept our-------for the delay in the delivery of the products that you recently ordered.

(A) appreciation
(B) description
(C) apologies
(D) charges

답) B

[명사 어휘 문제]
최근에 주문하신 상품의 배송 지연에 대해 사과 드립니다. 라는 의미를 맞춰 줄 수 있는 명사인

(c)apologies가 정답!!

* ~에 대한 사과 :apologies for 를 기억!! 전치사 for까지 한꺼번에 암기하도록 합시다 !!

해석)

대단히 죄송합니다. / 지연하게 되어 / 최근에 주문하신 제품 배송에 있어서
[어휘 Point]
recently: 최근에 = lately

9.-------we have completed the recent merger with Tower Trading, Gary Summers will now take over as our sales representative to your company.

(A) still
(B) during
(C) despite
(D) since

답) A

해석)

Tower Trading사와의 최근 합병이 마무리 되었기 때문에, Gary Summers가 이제부터 귀사의 우리측 판매 대표 직원자리를 인수하게 될 것입니다.
[어휘 Point]
take over: 인수/인계 받다,
sales representative: 판매 대표 직원

10. The Financial Times tenth annual job fair will be held in the ball room at the Montcalm Hotel on September 13th ------- 8 a.m.

(A) in
(B) on
(C) of
(D) at

답) D

해석)

The Financial Times사의 10번째 취업 박람회가 Montcalm 호텔 볼 룸에서 열릴 것입니다/ 9월 13일, 오전 8시에.
[어휘 Point]
job fair: 취업 박람회

신고